Kezdőlap LIFE MAGAZIN

Arrabona Reggeli: Eggs royal az Arrabona Cafeé közreműködésével

Ha már elkezdődött a hét, akkor kezdjük mi is stílusosan! Egy igazán kényeztetető, királyi reggeli receptet osztunk meg Önökkel! Ma az egyik könyvelőnk kedvenc hétvégi reggelijét, az eggs royal receptjét mutatjuk meg!

Eggs royal

Hozzávalók 4 adagra

Angol muffin

–  liszt 200g

– élesztő  2g

– só 5g

– kristálycukor (egy csipet)

– natúr joghurt 40g

– egy vanília kikapart magja (elhagyható)

– langyos víz 1dl

Elkészítés:a hozzávalókat egy keverőtálba összegyúrjuk majd lefóliázva 40 percig meleg helyen kelesztjük. Ha megkelt 1 cm vastagságura kinyújtjuk és  nagyobb kb 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk majd egy kilisztezett  tálcára helyezzük őket és ismét 40 percet kelesztjük. Ezután közepes lángon serpenyőben mindkét oldalát megsütjük

hollandi mártás:

-4tojás sárgája

– só egy csipet

– citrom

– vaj 20g

– fehér bors

Elkészítés: a tojások sárgáját egy keverő tálba helyezzük majd vízgőz felett habosra verjük. Ezután a vajat megolvasszuk és lassan a felhabosított tojáshoz csurgatjuk. Addig verjük tovább amíg be nem sűrűsödik. ezután levesszük a vízgőzről és beízesítjük ízlés szerin a sóval , fehérborssal ,citromlével. Akkor jó ha kellemes savanykás íze van.

Bugyantott tojás:

– ecet 1 evőkanál

– só 10 g

– tojás 8 db

egyéb hozzávalók:

-füstölt lazac 20g

-fekete szezámmag

Elkészítés:

1 liter vízbe belerakjuk az ecetet és a sót. Amikor elkezd gyöngyözni a víz de még nem forr belerakjuk a tojásokat 1 percig hagyjuk a vízbe utána  szűrőkanállal óvatosan kivesszük őket papírtörlőre rakjuk hogy felszívja a vizet. Akkor jó ha folyik a tojás sárgája.

Tálalás: az angol muffinokat  kettévágjuk és megpirítjuk , rátesszük egy jégsaláta levélre,utána ráhelyezzük óvatosan a tojásokat,erre megy rá a hollandi mártás és füstölt lazac. Fekete szezámmaggal díszítjük.

(x)