Arrabona Reggeli: Eggs royal az Arrabona Cafeé közreműködésével

eggs royal

Ha már elkezdődött a hét, akkor kezdjük mi is stílusosan! Egy igazán kényeztetető, királyi reggeli receptet osztunk meg Önökkel! Ma az egyik könyvelőnk kedvenc hétvégi reggelijét, az eggs royal receptjét mutatjuk meg!

eggs royal

Eggs royal

Hozzávalók 4 adagra

Angol muffin

–  liszt 200g

– élesztő  2g

– só 5g

– kristálycukor (egy csipet)

– natúr joghurt 40g

– egy vanília kikapart magja (elhagyható)

– langyos víz 1dl

Elkészítés:a hozzávalókat egy keverőtálba összegyúrjuk majd lefóliázva 40 percig meleg helyen kelesztjük. Ha megkelt 1 cm vastagságura kinyújtjuk és  nagyobb kb 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk majd egy kilisztezett  tálcára helyezzük őket és ismét 40 percet kelesztjük. Ezután közepes lángon serpenyőben mindkét oldalát megsütjük

hollandi mártás:

-4tojás sárgája

– só egy csipet

– citrom

– vaj 20g

– fehér bors

Elkészítés: a tojások sárgáját egy keverő tálba helyezzük majd vízgőz felett habosra verjük. Ezután a vajat megolvasszuk és lassan a felhabosított tojáshoz csurgatjuk. Addig verjük tovább amíg be nem sűrűsödik. ezután levesszük a vízgőzről és beízesítjük ízlés szerin a sóval , fehérborssal ,citromlével. Akkor jó ha kellemes savanykás íze van.

Bugyantott tojás:

– ecet 1 evőkanál

– só 10 g

– tojás 8 db

egyéb hozzávalók:

-füstölt lazac 20g

-fekete szezámmag

Elkészítés:

1 liter vízbe belerakjuk az ecetet és a sót. Amikor elkezd gyöngyözni a víz de még nem forr belerakjuk a tojásokat 1 percig hagyjuk a vízbe utána  szűrőkanállal óvatosan kivesszük őket papírtörlőre rakjuk hogy felszívja a vizet. Akkor jó ha folyik a tojás sárgája.

Tálalás: az angol muffinokat  kettévágjuk és megpirítjuk , rátesszük egy jégsaláta levélre,utána ráhelyezzük óvatosan a tojásokat,erre megy rá a hollandi mártás és füstölt lazac. Fekete szezámmaggal díszítjük.

(x)

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó