Kezdőlap GYŐR Győr - Kultúra

Idén is lesz Kult. Utca Győrben

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Május 13-án, szombaton újra megrendezi a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány nagysikerű programját, a Kult. Utcát a Király utcában.

Színes programokkal varázsolják igazi közösségi térré a Király utcát helyi vállalkozások, képző- és iparművészek. Lesz kézműves vásár és foglalkozások, élményfestés, színpadi zenés programok, divatbemutató. A kiállítói standoknál hagyományőrző és kortárs alkotásokat mutatnak be minikiállítások, interaktív bemutatók, kézműves foglalkozás és vásár keretében.

Helyi kézműves vállalkozók, győri képzőművészek, népi iparművészek, kézműves remekeiből – ékszerekből, gyerekjátékokból, csipke-és textil alkotásokból, festményekből, dekorációkból – válogathatnak a látogatók, miközben a szemünk láttára is készülnek az újabb műremekek.

A kiállítók mellett öt neves művész vállalta idén is, hogy a közönség előtt alkosson, így bepillantást kaphatunk az alkotás folyamataiba is. A jó hangulatról színpadi zenés programok gondoskodnak, a napot Popper Péter koncertje zárja majd.