Oxygen reggeli: Birsalmás kalács az Arrabona Cafe közreműködésével

oxygen reggeli

Már elindult a hét! Úgy döntöttünk, megédesítjük egy kicsit a szürke reggeleket, és ma egy olyan különleges, színes és ínycsiklandó reggelit mutatunk, amely garantáltan pozitívan tölti fel a napot! Birsalmás kalács sült kacsamájjal és szarvas gombával! Sales managerünk, Hudecz Attila kedvencének receptjét itt olvashatják!

Birsalmás kalács sült kacsamájjal és szarvas gombával

Hozzávalók:

kalácshoz:

-liszt (bl 55) 30dkg

-só 3g

-tej 2dl

-élesztő 3dkg

-vaj 3dkg

– tojás 1 db

-porcukor 20g

A tejnek a felébe felfuttatjuk az élesztőt. Egy keverő tálba szitáljuk bele a lisztet, utána tegyük hozzá a többi hozzávalót. Dagasszuk 2-3 percig. Lisztezzük be a tetejét és langyos helyen 40 percig  kelesszük .Miután megkelt 3 részre bontjuk és befonjuk. Letakarjuk és további 40 percig kelesztjük. Megkenjük tojás sárgájával és előmelegített sütőbe180 c fokon 20 percig sütjuk.

Többi hozzávaló:

– kacsamáj 10dkg

– birsalma 2 db

– cukor.10dkg

– lime 1db

– egész fahéj 1db

– szarvasgomba 2g

-gránátalma(díszíteni)

Elkészítés:

A birsalmát meghámozzuk és megfőzzük cukros ,fahéjas,lime-os vízbe. Leturmixoljuk és átszűrjük.A kalácsot felvágjuk és megpirítjuk vajon. Megkenjük a birsalma pürével. A kacsamájat megsütjük serpenyőben és a kalácsokra rakjuk. A májakra pedig a szarvasgomba szeleteket helyezünk .Gránátalmával vagy bármilyen gyümölccsel díszítsük.

(x)

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó