Már elindult a hét! Úgy döntöttünk, megédesítjük egy kicsit a szürke reggeleket, és ma egy olyan különleges, színes és ínycsiklandó reggelit mutatunk, amely garantáltan pozitívan tölti fel a napot! Birsalmás kalács sült kacsamájjal és szarvas gombával! Sales managerünk, Hudecz Attila kedvencének receptjét itt olvashatják!
Birsalmás kalács sült kacsamájjal és szarvas gombával
Hozzávalók:
kalácshoz:
-liszt (bl 55) 30dkg
-só 3g
-tej 2dl
-élesztő 3dkg
-vaj 3dkg
– tojás 1 db
-porcukor 20g
A tejnek a felébe felfuttatjuk az élesztőt. Egy keverő tálba szitáljuk bele a lisztet, utána tegyük hozzá a többi hozzávalót. Dagasszuk 2-3 percig. Lisztezzük be a tetejét és langyos helyen 40 percig kelesszük .Miután megkelt 3 részre bontjuk és befonjuk. Letakarjuk és további 40 percig kelesztjük. Megkenjük tojás sárgájával és előmelegített sütőbe180 c fokon 20 percig sütjuk.
Többi hozzávaló:
– kacsamáj 10dkg
– birsalma 2 db
– cukor.10dkg
– lime 1db
– egész fahéj 1db
– szarvasgomba 2g
-gránátalma(díszíteni)
Elkészítés:
A birsalmát meghámozzuk és megfőzzük cukros ,fahéjas,lime-os vízbe. Leturmixoljuk és átszűrjük.A kalácsot felvágjuk és megpirítjuk vajon. Megkenjük a birsalma pürével. A kacsamájat megsütjük serpenyőben és a kalácsokra rakjuk. A májakra pedig a szarvasgomba szeleteket helyezünk .Gránátalmával vagy bármilyen gyümölccsel díszítsük.
(x)