Oxygen Reggeli: kacsamájas bagel az Arrabona Cafe közreműködésével

kacsamájas bagel

Ha kedd reggel, akkor Oxygen Reggeli! Ma Szigeti-Aszódi Szilvia brand managerünk kedvencének receptjét osztjuk meg, a kacsamájas bagelt!

Kacsamájas bagel kevert salátával

Bagel hozzávalók 5 adagra

– liszt 300g

– vaj 15g

– tojás sárgája 1 a tésztába 1 a kenéshez

– élesztő 5 g

– cukor  1 csipet

– só 2g

– víz 1 dl

Elkészítés:

Minden alapanyagot tegyük egy keverőtálba és gyúrjuk össze. Tegyünk rá egy kis lisztet és meleg helyen 40 percig kelesszük letakarva. Ha megkelt a tészta osszuk el 5 egyenlő részre és gyúrjunk belőle gombócokat majd hagyjuk pihenni 10 percig . Utána lukasszuk ki hüvelykujjunk  segítségével a gombócokat , tegyük egy tálcára majd kelesszük 40 percig. Ezután egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, megkenjük tojás sárgájával és 220c fokra előmelegített sütőbe 15 percig sütjük.

További hozzávalók:

– Kacsamáj 0.5kg

– Natúr vajkrém 50g

– rukkola 50g

– jégsaláta 1db

– vaj 5g

– só 5g

– aszalt meggy 20g

Dressinghez :

– olíva olaj 1dl

– méz 20g

– lime 1 db

Elkészítés :

A bageleket félbe vágjuk és vajon lepirítjuk. A kacsamájat felszeleteljük és serpenyőbe közepes lángon mind kettő oldalát megsütjük, miután kész, sózzuk,borsozzuk. A rukkolára és a jégsalátára öntjük az olíva olajat ,a mézet és a lime kifacsart levét és összekeverjük.

Tálalás:

A bagel mind 2 felét megkenjük vajkrémmel, utána tegyük rá a salátát, ezután a májat. Ezután szórjuk meg aszalt meggyel.

(x)

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó