Oxygen Reggeli-Kókusztejes zabkása az Arrabona Café közreműködésével

zabkása

Itt a hétvége, így egy kis egészséges édességgel készültünk, ami Monoczki Mária sales manager kollégánk kedvence. Marcsi nagyon odafigyel az étkezéseire, nem is tehetne másképp, hiszen személyi edző fia szigorúan ellenőrzi, hogy mikor-mit eszik!:-)

zabkása

Kókusztejes zabkása granolával és  gyümölcsökkel

Hozzávalók 4 adagra:

Zabkása:

– kókusztej 0.5l

– méz 20g

– natúr zabpehely  600g

– fahéj 1 mokkás kanál

.-vanília rúd 1 db

Elkészítés:

A kókusztejet a mézzel, a fahéjjal és a vanília kikapart magjával felmelegítjük és ráöntjük a zabpehelyre.

granola:

– natúr zabpehely 100g

– mogyoró 20g

– pekándió 20g

– tökmag 10g

-méz 30g

– asztalt meggy (vagy bármilyen aszalt gyümölcs)

Elkészítés:

A hozzávalókat az aszalt gyümölcsök kivételével összekeverjük és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és betesszük a 160c fokos sütőbe kg 20 percig pirítjuk.

Tálalás:

Kókusztejjel összekeverjük a zabkását és egy mélytányérba tálaljuk, rámorzsoljuk a granolát és erre az aszalt gyümölcsöket. Ezután mehetnek rá a friss gyümölcsök .

(x)

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó