Itt a hétvége, így egy kis egészséges édességgel készültünk, ami Monoczki Mária sales manager kollégánk kedvence. Marcsi nagyon odafigyel az étkezéseire, nem is tehetne másképp, hiszen személyi edző fia szigorúan ellenőrzi, hogy mikor-mit eszik!:-)
Kókusztejes zabkása granolával és gyümölcsökkel
Hozzávalók 4 adagra:
Zabkása:
– kókusztej 0.5l
– méz 20g
– natúr zabpehely 600g
– fahéj 1 mokkás kanál
.-vanília rúd 1 db
Elkészítés:
A kókusztejet a mézzel, a fahéjjal és a vanília kikapart magjával felmelegítjük és ráöntjük a zabpehelyre.
granola:
– natúr zabpehely 100g
– mogyoró 20g
– pekándió 20g
– tökmag 10g
-méz 30g
– asztalt meggy (vagy bármilyen aszalt gyümölcs)
Elkészítés:
A hozzávalókat az aszalt gyümölcsök kivételével összekeverjük és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és betesszük a 160c fokos sütőbe kg 20 percig pirítjuk.
Tálalás:
Kókusztejjel összekeverjük a zabkását és egy mélytányérba tálaljuk, rámorzsoljuk a granolát és erre az aszalt gyümölcsöket. Ezután mehetnek rá a friss gyümölcsök .
(x)