Oxygen Reggeli: Pirított bagel serrano sonkával az Arrabona Cafe közreműködésével

bagel

Ha kedd, akkor bagel! Ma Gombos Éva, sales managerünk kedvenc reggelijével érkezünk, egy igazi ínyencséggel. Fogadják sok szeretettel mai receptünket!

Pirított bagel serrano  sonkával

Bagel hozzávalók 5 adagra

– liszt 300g

– vaj 15g

– tojás sárgája 1 a tésztába 1 a kenéshez

– élesztő 5 g

– cukor  1 csipet

– só 2g

– víz 1 dl

elkészítés:

Minden alapanyagot tegyük egy keverőtálba és gyúrjuk össze. Tegyünk rá egy kis lisztet és meleg helyen 40 percig kelesszük letakarva. Ha megkelt a tészta osszuk el 5 egyenlő részre és gyúrjunk belő gombócokat majd hagyjuk pihenni 10 percig . Utána lukasszuk ki hüvelykujjunk  segítségével a gombócokat , tegyük egy tálcára majd kelesszük 40 percig. Ezután egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük megkenjük tojás sárgájával és 220c fokra előmelegített sütőbe 15 percig sütjük.

Többi hozzávalók

– serrano sonka 5 szelet

– tojás 5 db

– natúr vajkrém 5 adag

– 50g  rukkola saláta

– olíva olaj  2cl

– étolaj 2 cl a tojás sütéséhez

– Aszalt paradicsom 50g

tálalás:

A bageleket  félbevágjuk , vajon min 2 oldalát megpirítjuk. Megkenjük a belső felét vajkrémmel ,utána ráhelyezzük az olíva olajjal összekevert  rukkolát,rá egy tükörtojást,rá a megpirított serrano sonkát majd végül az aszalt paradicsomot

(x)

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó