Oxygen Reggeli: Rántott tojás az Arrabona Cafe közreműködésével

rántott tojás

A hét utolsó reggelije, amit ajánlunk egy igazi különlegesség, a rántott tojás. Ezt az igazán egyedi reggelit kollégánk, Varga László is megkóstolta, és nagyon ízlett neki. Lássuk a receptjét!

Rántott tojás avokádóval és salátával

Hozzávalók:

-tojás 1db

-ecet  2cl

-olaj 0,5L

-só 2g

-avokádó 1db

-oliva olaj

-lime 1db

-jégsaláta 50g

-rukkola 20g

-koktélparadicsom 20g

panírozáshoz:liszt,tojás,pankomorzsa

Elkészírés:

Gyorsforralóba vizet engedünk és hozzáadjuk az ecetet meg a sót. Ha gyöngyözően forr beleütjük a tojást és 1 percig fözzük ,majd kivesszük és leitatjuk egy kéztörlőpapíron. Bepanírozzuk és kisütjük olajba. kb fél percig legyen az olajba hogy a tojás sárgája még lágy legyen belül.

A salátát,a rukkolát, a koktélparadicsomot, összekeverjük a lime levével és az olíva olajjal. az avokádót kimagozzuk és elválasztjuk a héjjától.

Tálalás:

Alulra a kevert saláta rá az avokádó és bele ketté vágva  a tojás. Frissen vágott metélőhagymával díszítjük.

(x)

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó