Oxygen Reggeli: Töltött bundáskenyér az Arrabona Cafe közreműködésével

Hét közepén is túl vagyunk, de még ki kell tartanunk, így egy kis tömör gyönyör reggelit mutatunk, amely az egyik szerkesztőnk, Kálé Brigitta kedvence.

A recept itt olvasható!

Töltött bundás kenyér

Hozzávalók 1 adagra

– toast kenyér 2 szelet

– serrano sonka 2 szelet

– trapista sajt 2 szelet

– natúr vajkrém 10g

–  szerecsen dió 1 csipet

– tojás 2 db

– tejszín 2cl

– só egy csipet

– olaj 5cl

– vaj 5g

– tejföl 50g

– fokhagyma 1 gerezd

 

Elkészítés:

A tojásokat a tejszínnel felverjük egy villával,hozzáadjuk a szerecsendiót és a sót. A toast kenyerek belső felét megkenjük vajkrémmel ráhelyezzük a sajtokat,utána a sonkát és egybefordítjuk a 2 kenyeret. Az olajt  és a vajat egy serpenyőbe felhevítjük. A kenyeret beleforgatjuk a tojásos tejszínbe és kisütjük a serpenyőbe mind 2 oldalát.

tálalás:Félbevágjuk a kenyeret és fokhagymás tejfölt teszünk rá és meghintjük apróra vágott metélőhagymával

(x)

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó