Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Péntektől három hétig nem közlekednek a vonatok Tatabánya és Biatorbágy között

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pénteken megkezdődik a Budapest-Tatabánya-Győr-Hegyeshalom vasútvonal decemberig tartó felújításának második üteme. Ez azt jelenti, hogy három héten át, november 17-ig szünetel a vonatközlekedés Tatabánya, illetve Szárliget és Biatorbágy, éjszakánként pedig Tatabánya és Budaörs között, kizárólag pótlóbuszok szállítják az utasokat.

 

A MÁV közleményében azt írta, megerősített létszámmal segíti majd az utasok tájékozódását, a Volánbusz pedig az első ütemhez viszonyítva kétszer annyi járművet biztosít. A vonatokon, állomásokon a hangosbemondás és a kijelzők is felhívják a figyelmet a változásokra.

Mi várhat még ránk???

Az elővárosi térség közútjain lassabb lesz a haladás a vasúthoz képest. Az M1-es autópályán pedig gyakrabban alakulhatnak ki dugók, ezért a távolsági és nemzetközi vonatokkal utazóknak 45-60 perccel, Tatabánya és Budapest között az elővárosban utazóknak pedig 10-30 perccel hosszabb eljutási időre kell számítaniuk. Ezek optimista becslések. Sajnos mostanában egyébként is több a baleset és a dugó is a sztrádán, így oda is rá kell szánnunk még plusz menetidőt.

Jó hír, hogy állítólag az autópálya üzemeltetője a teljes pályazár három hete alatt az M1-es autópálya érintett szakaszán elhalaszt minden olyan tervezett munkavégzést, amely a közlekedést akadályozná vagy lassítaná.

A fővárosból Tatabányára, illetve azon túl – Győr, Sopron, Szombathely, illetve Bécs, Graz felé – utazóknak segítségül szánják a Budapest-Kelenföld állomásról induló gyorsjáratú IC-pótlóbuszokat. Ezek kevesebb helyen állnak majd meg.