Kezdőlap NYUGAT Nyugat - Közélet

12 milliárd forint van Tatabánya kasszájában

A törvényben meghatározott keretek között megtörtént a polgármesteri munkakör átadás-átvétele Tatabányán.

Gondosan elkészített, részletes, pénzügyi beszámolót, vett át Szücsné Posztovics Ilona újonnan megválasztott polgármester asszony Schmidt Csabától.  A beszámoló szerint 2019. október 13-án közel 12 milliárd forint szerepel az önkormányzat bankszámláján és állampapírokban, folyószámlahitelt hat éve nem kellett igénybe venni. Az elmúlt 9 évben csaknem 40 milliárd forintnyi pályázati forrás érkezett a városba, ennek majdnem fele Kormányzati támogatás volt, ezen kívül 16 milliárd forintnyi adósságtól szabadult meg a Tatabánya Schmidt Csaba vezetése alatt,  s jelenleg kevesebb, mint 1,1 mrd forint hiteltartozása van a városnak.  Az önkormányzat hosszú évek óta tartó stabil pénzügyi helyzetének köszönhető, hogy megannyi fejlesztést tudott az elmúlt években  sikerrel megvalósítani.

Az átadás- átvétel előtt tartott sajtótájékoztatóján Schmidt Csaba elmondta: Nyugodt lelkiismerettel adom most át a város irányítását, és bízom abban, hogy a városépítő munka folytatódik Tatabányán. Számos projekt van folyamatban melyekre mind rendelkezésre állnak a szükséges források. Többek között épül a Könyvtár, a Szakképzési Központ, a Tulipános Ház, a Katolikus Gimnázium, szépül a Csónakázó-tó, épül a mélygarázs, és készül az új 6000 férőhelyes sportcsarnok is. Büszke vagyok mindarra, amit közösen elértünk, és hogy 9 éves polgármesterségem alatt értékes és kiváló emberekkel dolgozhattam együtt. Mindenkinek köszönettel tartozom, akik segítettek bennünket céljaink elérésében, képviselőként továbbra is Tatabánya fejlődésért fogok dolgozni.

Szücsné Posztovics Ilona az átvétel után tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a törvényi kötelezettségeknek megfelelően, illetve az előzetes megbeszéléseken elhangzott kéréseit is figyelembe véve készült el az átadás- átvételi dokumentáció, melyben teljes körű információkat kap a leköszönő Polgármestertől az önkormányzat költségvetéséről, a folyamatban lévő ügyekről,ó és a nagy beruházásokról, melyekre rendelkezésre áll a fedezet a város költségvetésében.