Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

2600 kilométeren van védekezés

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az országban 216 ezer hektárnyi terület áll víz alatt. A belvíz miatt az országban kilenc embernek kellett elhagynia otthonát. Az ár- és belvíz miatt Győr-Moson-Sopron megyében két utat kellett lezárni. Kisbabod és Bodonhely között, illetve Szanynál.

Tegnap nap közben négyszázan védekeztek a kiöntött Marcalnál Veszprém megyében, és a munkát vasárnap éjjel is folytatni kellett; a védekezés péntek óta tart a folyó ezen szakaszán, azóta több mint húszezer homokzsákot használtak fel. A Marcal Marcaltőnél lakott területet még nem veszélyeztet, bár a víz a kertekig jutott, ezért a szélső házakat védik. A Pápa-Győr vasútvonalon a közlekedést az áradás nem veszélyezteti, de a víz a töltésig ér. Vasárnap éjszaka is tovább építették Nemesgörzsönynél az úgynevezett jászolgátat is, ami megakadályozza, hogy tovább áradjon a folyó Marcaltő irányába. Vasárnap éjszaka 150 ember folytatta a gátépítést, illetve szüntette meg az átfolyásokat a gáttesten.

(MTI)