A nők többsége aktívan ápolja és formázza a haját, igyekszik a lehető legtöbbet kihozni belőle. Sajnos azonban a mai napig sok a tévhit a fejbőr és a haj ápolásáról. Most megtudhatod, mit kellene ezentúl másképp csinálnod, ha dús és szép hajkoronára vágysz!

A hajfestés nem roncsol

Mindegy, hogy a hajad színe természetes barnákból összeállított balayage vagy a szivárvány összes színét felhasználtad az elkészítéséhez, a festékek sajnos valamennyire mindig roncsolják a hajat. A legtöbb hajfesték és hajszínező ugyanis először leszívja a tincsek eredeti színét, csak ezután tudja befogni.

Hajsütők a legmagasabb fokozaton hatékonyabbak

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy amikor vesznek egy új hajsütőt, hajformázót, rögtön a legmagasabb hőfokon kezdik el használni. Ennél rosszabbat nem is tehetnél a hajaddal! Ha beruháztál egy szuper hajformázóra, mindig a legalacsonyabb hőfokkal kezdj és csak akkor emelj rajta, ha úgy látod, a te hajadnak erre szüksége van.

Fésűk, hajkefék – mindegy, mit választasz

Óriási a választék, ami a hajkeféket és fésűket illeti, ezért sem árt tisztában lenni azzal, melyik fajta a legelőnyösebb a hajadnak. Az egyenes vagy enyhén hullámos tincsekhez ovális alakú, puha sörtéjű hajkefét válassz, míg a göndör hajhoz a szélesebb fogú, klasszikusabb fésű lesz a nyerő.

Szárazsamponból sosem elég

A szárazsampon használata nem helyettesíti az alapos hajmosást. Mindössze néhány napig használd egyhuzamban, ezután irány a zuhany. Az sem mindegy, milyet választasz belőle, keress olyat, amiben olyan nyugtató összetevők vannak, mint a kamilla vagy az aloe vera.

Mindennapos hajmosás

Sokan vannak, akik azt vallják, a legjobb, ha mindennap hajat mosnak. Ez azonban nem teljesen így van. A hajmosások ideális száma egy hétre leosztva a hajad típusától függ. Ha például erősen hullámos vagy göndör, akkor elég heti két alkalom. Más esetben moshatod akár négyszer is. Többször semmiképp, az már nem tenne jót se a fejbőrödnek, se a hajadnak.