Kezdőlap KÉK HÍREK

A legjobbak között a győri tűzoltók

Harmadik helyen végeztek a Győr-Moson-Sopron megyei tűzoltók a Pump & Run” Országos Bajnokságon. A verseny komoly fizikai és pszichikai erőpróba, amelynek résztvevői mindvégig a teljesítőképességük határait feszegetik. Az elnevezés is erre utal, hiszen fekvenyomásból és teljes védőfelszerelésben történő futásból áll. 

A fekvenyomást a nőknek huszonöt, a férfiaknak hatvan kilogrammos kétkezes súlyzóval, fekvenyomópadon kellett teljesíteniük. Ezután öt percen belül teljes védőfelszerelésben, bevetési védőruhában, védőcsizmában, védősisakban és speciális tűzoltó védőkesztyűben, hátukon acélpalackos légzőkészülékkel és két tömlővel a kézben rajtoltak el. 

A futó versenyszámban egy háromszázötven méteres sík szakaszt egy ugyancsak háromszázötven méteres, ötven méter szintkülönbségű emelkedő követett. Ezt maguk mögött hagyva jutottak fel a versenyzők a Vízmű-domb tetejére.

A védőfelszerelés súlya megközelítette a harminc kilogrammot, a tömlők pedig még plusz tíz kilogrammot jelentettek. Megyénk csapata a harmadik helyen, míg a női mezőnyben Siska Odett a második helyen végzett.

A képen  sorrendben Tóth Balázs,  Koblencz Márton, Fekete Marcell és Siska Odett