Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

A múlt héten 80-szor riasztották a tűzoltókat

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten nyolcvan eseményhez riasztották a hivatásos tűzoltókat.

  • Árokba hajtott egy furgon hétfőn délelőtt a Győr és Bőny közötti út 42-es kilométerszelvényénél. A győri hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt áramtalanították a járművet, amelyben csak a vezetője utazott. Az autó sofőrjét a tűzoltók a mentőkkel közösen emelték ki a kocsiból. Az egység emellett biztosította a baleset helyszínét és a forgalom irányításában vett részt. A jármű vezetőjét könnyebb sérülésekkel szállították kórházba. 
  • Egy mentőautó és két személyautó ütközött össze Mosonmagyaróváron, a Szent István király úton kedden délelőtt. A balesethez a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy személyautóba szorult embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki és átadták a mentőknek, valamint áramtalanították a járműveket. A balesetben négyen sérültek meg.
  • Frontálisan ütközött egy teherautó és egy személyautó szerdán délelőtt az M19-es autóúton Győrszentiván térségében. A személygépkocsi sofőrje a balesetben életét vesztette, a teherautó sofőrjét könnyebb sérülésekkel kórházba szállította a mentőszolgálat. A  győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a teherautót, biztosították a baleset helyszínét, majd a rendőrségi helyszínelés után a baleset áldozatát feszítővágóval emelték ki az autóból.
  • Csütörtökön az esti órákban tűz keletkezett egy hulladéklerakó telepen, Jánossomorja közelében, a 86-os főút mellett. Mintegy százötven méter hosszan és húsz méter magasan égett egy szemétrakat oldala és teteje. A mosonmagyaróvári és a csornai hivatásos, valamint a jánossomorjai önkéntes tűzoltók több vízsugárral fékezték meg a lángokat, az oltást erőgépek is segítették.
  • Kaszáló égett mintegy hat hektáros területen Csapod és Cirák között pénteken délután. A lángokat a kapuvári hivatásos és a fertőszentmiklósi önkéntes tűzoltók fékezték meg. 
  • Tarló és szalmabálák kaptak lángra vasárnap kora délután, mintegy egy hektáros területen Fertőszentmiklóson a Béke utca közelében. A tüzet a kapuvári hivatásos tűzoltók gyorsan eloltották.

A tűzesetek és műszaki mentések során huszonnégyen sérültek meg, egy ember életét vesztette. – közölte a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.