Kezdőlap KÉK HÍREK

A pótkerékben lapult a drog

A kábítószer Hollandiából érkezett Magyarországra. A készenléti rendőrök a siófoki kollégák információi alapján csaptak le.

A nyomozás adatai szerint a két gyanúsított autószállító trélerrel csempészte a nagy mennyiségű drogot Magyarországra. A siófoki Kristály utcában parkoltak le a járművel, amelynek pótkerekével nem stimmelhetett valami, hiszen azonnal lekapták a kocsiról. K. Márk az utcán várakozott, míg társa bevitte a kereket egy ház udvarába. Ekkor csaptak le rájuk a rendőrök, a bilincs azonban csak K. Márk kezén kattant, a másik férfi a hátsó kerítésen keresztül kereket oldott. 

A nyomozók a pótkerékben 2214 gramm kábítószergyanús anyagot találtak és foglaltak le, az előzetes szakértői vélemény szerint kokainról van szó. A zsaruk átkutatták a szökésben lévő férfi lakását és garázsát is, ahol 1225 gramm kábítószergyanús fehér anyagot, valószínűleg szintén kokaint, mérleget, nylon zacskókat, valamint 5500 eurot és 2,2 millió készpénzt foglaltak le. A megtalált kábítószer feketepiaci értéke csaknem 85 millió forint.

A police.hu szerint a nyomozók K. Márkot őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, melyet a bíróság 2021, december 3-án elrendelt, míg társa ellen elfogatóparancsot adtak ki.