Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Akiről mások lemondtak, azokat is megtanítja beszélni

Győri az év gyógypedagógusa. Bozsaky Ágnes a Pöttöm Fejlesztő vezető gyógypedagógusa azzal érdemelte ki az elismerést, hogy komplex, személyre szóló fejlesztőprogramot dolgoz ki és olyan autizmussal élő gyermekeket is megtanít beszélni, akiről mindenki más már lemondott. A Szikra Tehetséggondozó Egyesület által meghirdetett „Év gyógypedagógusa" díj miniszteri kitüntetéssel is jár.

„Minden gyereket magaménak érzek, amikor megjelennek az első találkozáskor. Szüleik és ők is látják, hogy szeretettel fogadom őket. Szerintem ez a kulcsa a sikeres közös munkánknak. Engem a szüleim mindig arra tanítottak, hogy amit egy kisgyerekből ki lehet hozni, azt igenis ki kell tudni csalogatni” – fogalmazta meg könnyek között hivatása alappilléreit Bozsaky Ágnes

„Megtanítja beszélni, szociális helyzetekben helytállni azokat a gyerekeket is, akikről már mindenki más lemondott. Sajátos módszerével sikeresen szóra bír nem beszélő autistákat”  – idéztek a díjátadón a Széchenyi István Egyetemen végzett szakember méltatásából.