Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Balesetek és tűzesetek is adtak munkát a tűzoltóknak a múlt héten

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten negyvenegy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltók – közölte a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Közleményükben azt írják, a lánglovagokat több tűzhöz is riasztották, emellett pedig balesetek műszaki mentésénél is kértén a tűzoltók segítségét.

  • A város hivatásos tűzoltóit hétfőn délben Sopron kertvárosi részébe riasztották, ahol mintegy tíz négyzetméteren növényi hulladék égett. A tűzoltók gyorsan megfékezték a lángokat.
  • Letért az útról, szántóföldre hajtott és a tetejére borult egy személyautó a Cirák és Beled közötti úton, kedden délután. A balesethez a kapuvári hivatásos és a répcelaki önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet. A mentők kórházba szállították az autó vezetőjét.
  • Egy fa melléképület égett Sopronban, a Somfalvi út közelében szerdán este. A tűz átterjedt az aljnövényzetre is. A soproni hivatásos tűzoltók több vízsugárral eloltották a tüzet.
  • Egy akácfa letört koronája veszélyeztette a gyalogosforgalmat Mosonmagyaróváron, a Huszár Gál utcában csütörtök délelőtt. A lébényi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel távolították el a veszélyes fát.
  • Kisbusz és kisteherautó karambolozott  pénteken délután Téten, a Rákóczi utca és Debrecen utca sarkán. Az ütközés következtében az egyik jármű felborult. A műszaki mentést a győri hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók végezték, áramtalanították a járműveket, valamint a helyszínelés után visszaállították kerekeire a kisbuszt. Egy embert könnyebb sérülésekkel kórházba szállított a mentőszolgálat.
  • Mintegy háromszáz szalmabála égett teljes terjedelmében vasárnap délután Bakonyszentlászló külterületén, a vasútállomás közelében. A tűzhöz a pannonhalmi, kisbéri és pápai hivatásos tűzoltók mellett a pannonhalmi és veszprémvarsányi önkéntes tűzoltókat is riasztották, akik védték a közeli erdősávot. A tűzoltók felügyelet mellett elégették a bálákat.

A tűzesetek és műszaki mentések során tízen sérültek meg.