Két nappal ezelőtt mutatták be Budapesten, az az 51. Autóbusz Szakértői Tanácskozáson a Credo legújabb modelljét, ami egyben a legfrissebb magyar csuklós busz is.

Környezetbarátabb megoldás

Az autóbusz egyik legnagyobb előnye a kis súlya, amivel – a modern dízelmotor szigorú követelményeivel együtt – környezetbarátnak számít, jóval kisebb lesz a károsanyag-kibocsátása, mint egy átlagos csuklós busznak. A most bemutatott autóbusz még egy mintadarab, a Credobus tervei szerint 2022-ben indulhat a modell sorozatgyártása, amely Mosonmagyaróváron fog történni.

Újdonságok az új buszban

A szériabuszok kívülről nagyrészt ugyanígy néznek majd ki, de például a vezetőállás még nem a végleges formájában volt megtekinthető a kiállított buszon. Újdonság a busz oldalának felső részére szerelt burkolatrendszer és a magasított csuklóharmonika.

Rengeteg dolog megtalálható az utastérben

Ma már szinte alapelvárás az USB-töltő és az utastájékoztató monitor a buszokon, ezek természetesen megtalálhatóak ebben a buszban is – ahogy a teljesen LED-világítás sem okozott meglepetést, a busz utasterének sárgás színvilága sem, ezek a legújabban forgalomba állt szóló Econell buszokra emlékeztetnek.

 

Kép: forbes.hu