Július 5-én a Clarkston-i Pine Knob Music Theatre-ben lépett fel Carlos Santana, a koncert azonban nagyjából 40 perc után félbeszakadt, ugyanis a legendás gitáros rosszul lett és elájult a színpadon, minden bizonnyal a nagy meleg és a dehidratáltság miatt.
 

Az orvosi stáb tagjai azonnal a 74 éves zenész segítségére siettek és biztató jel lehet, hogy a beszámolók szerint Santana integetett a rajongóinak, miközben levitték őt a színpadról. A helyszínen azonban ennek ellenére is nagy volt az ijedtség, és pár perccel a történtek után az egyik stábtag az alábbi bejelentést tette: "hölgyeim és uraim, mint látják, komoly egészségügyi vészhelyzet történt. Imádkozzunk! Most szükség van rá… küldjenek sok szeretetet és pozitív energiát ennek a csodálatos embernek!"
 
A történtek óta már a gitáros is posztolt a hivatalos Facebook-oldalán és igyekezett megnyugtatni a rajongóit: "köszönöm, hogy annyian imádkoztatok értem! Minden rendben, csak pihennem kell. Elfelejtettem enni és elég vizet inni, ezért kiszáradtam és elájultam. Áldást és csodákat kívánok mindannyiótok életébe!"
 
Santana másnapra tervezett Pennsylvania-i koncertje természetesen elmaradt, de a tervek szerint az Earth, Wind & Fire-rel közös Miraculous Supernatural turné hamarosan folytatódik. A rajongók azonban aggódnak Santana-ért, a zenész ugyanis tavaly decemberben szintén az egészségi állapotára hivatkozva mondta le a Las Vegas-i koncertjeit.