Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Cikkcakkban a dugóban

Nem mindennapi manővert rögzített a Magyar Közút kamerája. 

A felvételen ezúttal egy furgon látszik, amelynek vezetője meglehetősen furcsa módját választotta az előrehaladásnak. Tette mindezt az M1-es autópályán kialakult dugóban, amelyben egy baleset miatt araszoltak a járművek. Történetünk hőse a felvételen már eleve a leállósávban bukkant fel, ahol ráadásul egy műszaki hibás autó vesztegelt. Nem zavartatta magát, cikkcakkban folytatta útját, betöltve minden egyes helyet, amit a többi járművezető a követési távolság betartása miatt szabadon hagyott. „Ámokfutásának” a megérkező rendőrök vetettek véget, a többit az olvasó fantáziájára bízzuk.

A Magyar Közút az eset kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy leállósávban előzni nemcsak szabálytalan, hanem veszélyes is. Hozzátették: fontos lenne a biztonsági sáv kialakítása a torlódások idején, illetve, ha valakinek műszaki hiba miatt le kell húzódnia, tegye ki az elakadásjelző háromszöget, illetve vegye fel a biztonsági mellényt is.

Nem árt tisztában lenni azzal sem, hogy a leállósáv szabálytalan használatáért járó bírság a 100 ezer forintot is elérheti. 

Kiemelt képünk ezúttal is illusztráció, a videót pedig itt lehet megtekinteni.