Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Csak ritkán látható hadieszközök érkeznek Győrbe!

Nyílt napot tart a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred május 21-én szombaton 9 és 14 óra között. Számos újdonság vár az érdeklődőkre, hiszen egy rendkívül látványos ejtőernyős ugráson túl több olyan különleges eszköz is érkezik Győrbe, amelyeket még soha nem láthatott a közönség a likócsi laktanyában.

A forgószárnyas repülőeszközök szerelmeseinek nagyszerű hír, hogy az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis jóvoltából megtekinthető lesz egy Airbus H145M többcélú katonai helikopter, valamint egy Mi-24 típusú harci helikopter. 

A harckocsik rajongói annak örülhetnek, hogy az MH 25. Klapka György Lövészdandárnak köszönhetően kiállításra kerül a világ egyik legmodernebbjeként számon tartott Leopard 2A4 típusú harckocsi, illetve egy Gidran típusú páncélozott csapatszállító harcjármű is. 

Akiket pedig csak az igazán különleges dolgok hoznak lázba, őket az MH 2. Vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár szólítja meg standjával, ahol a közismert Humvee terepjáró mellett egy amerikai Polaris MRZR 4 ultrakönnyű taktikai jármű, valamint egy ZODIAC PRO 850 típusú félmerevtestű többcélú hajó is közszemlére tétetik, írják közleményükben.

De ez még nem minden, hiszen dinamaikus és statikus haditechnikai bemutató, paintball-, airsoft-, légpuska-, és lézerlövészet, repülőgép-szimulátor, katonazenekari koncert és makettkiállítás is vár mindenkit, aki egy napra „katonának áll”. 

Íme, a részletes program:

09:00   Megnyitó, ünnepélyes zászlófelvonás, díszlövés egy 85 mm-es légvédelmi löveggel

10:00   Tata Helyőrség Zenekar koncertje

11:00   Dinamikus harcászati bemutató az ezred katonáinak részvételével

12:00   Ejtőernyős ugrás és helikopter bemutató

12:30   Várakozni Tilos zenekar koncertje

13:30   Technikai eszközök látványos elvonulása

14:00  Zászlólevonás