Az 52 kilogrammos Pupp Réka és a 90 kilós Tóth Krisztián a dobogó második fokán végeztek a cselgáncsozók World Tour-sorozatának tbiliszi Grand Slam-versenyén.

Pupp, az Atomerőmű SE 25 éves dzsúdósa – aki tavaly harmadik lett az Európa-bajnokságon, majd ötödik az olimpián – a nemzetközi szövetség honlapja alapján brazil és francia ellenfelet verve jutott be az elődöntőbe, ahol hosszabbítás után legyőzte az Európa-bajnoki bronzérmes spanyol Estrella Lopez Sheriffet.

A paksi versenyző negyedik GS-fináléjában az olimpiai bajnok koszovói Distria Krasniqivel csapott össze, és leszorítással kikapott. Ezzel együtt Braun Ákos szövetségi kapitány tanítványa várhatóan a világranglista második helyén kezdi a hónap végén rajtoló olimpiai kvalifikációs sorozatot.

A 90 kilósoknál az olimpiai harmadik Tóth ukrán és georgiai ellenfélen keresztül került a négy közé, ahol hosszabbításos meccsen, intésekkel verte az olasz Gennaro Pirellit. A fináléban a hazai kedvenc Beka Gviniasvili várt az MTK világbajnoki ezüstérmesére, akit eddigi kilenc meccsükön csak egyszer tudott legyőzni. A tizedik csata is az ellenfél fölényét hozta, s a 28 éves Tóth intésekkel kikapott. Mindezek ellenére súlycsoportjában ő is előrelép a második pozícióba.