Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A faültetés figyelemfelhívás a koronavírus elleni küzdelem fontosságára.

Az idei évben a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság indította el kihívását, amelynek lényege, hogy a koronavírus elleni küzdelemre történő figyelemfelhívás céljából facsemetéket ültessenek minél több településen. A fa az évek múlásával terebélyesedik, egyre magasabbra nő, így szimbolizálja az életet, annak megújulását és legyőzhetetlenségét.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság elsőként Sopronban, majd Győrben, az elmúlt napokban pedig további három városban ültette el a facsemetéket.

Mosonmagyaróváron, a rendőrkapitányság épülete előtti zöld területen 2021. december 8-án, 14 órakor dr. Árvay István a város polgármestere, Benczik-Hrncsár Erika rendőr ezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági rendőrfőkapitány-helyettese, valamint Szabó Jenő rendőr ezredes, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vezetője egy kislevelű hárs csemetét ültettek el.

A Csornai Rendőrkapitányság szervezésében Csornán, a Vilmos parkban került földbe 2021. december 14-én 14 órakor a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. által adományozott virágos hárs facsemete, amelynek elültetésében dr. Bónáné dr. Németh Katalin Csorna polgármestere, Bemkó Albert a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. kerületvezető erdésze, Benczik-Hrncsár Erika rendőr ezredes, gazdasági rendőrfőkapitány-helyettes, valamint Kiss Zoltán rendőr ezredes, kapitányságvezető vállaltak szerepet.

Kapuváron, a Cseresznye sor környezetében épült rekreációs parkban 2021. december 15-én 11 órakor dr. Hoffer Imre Kapuvár alpolgármestere, Skerlecz András a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Kapuvári Erdészetének igazgatója, Benczik-Hrncsár Erika rendőr ezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági rendőrfőkapitány-helyettese, valamint Torma Tamás rendőr alezredes, a Kapuvári Rendőrkapitányság vezetője egy virágos hárs facsemetét ültettek el ünnepélyes keretek között.