Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Csorog az “égi áldás”

Olvasónktól kaptuk ezt a fotót, azt írja, hogy a győri Bartók Béla úton így járnak, akik a platánsor alatt parkolnak.


Hát ez tényleg elképesztő, bár valószínű ez az autó már több napja el se mozdult innen.

 

Miután kitettük a közösségi oldalunkra, valósággal özönlöttek a kommentek. Többen írják, ez ott mindennapos, és hogy nem galambok, hanem varjak az elkövetők.


 

Én már több autót is láttam a Bartók Bélán így ki nézni. Nagyon jó lehet reggel látni munkába induláskor.

 

Varjútámadás…. Ottlakóként mondhatom, hogy ez mindennapos! Ez a varjak emésztési fázisa, de részesei lehetünk a fészeképités romboló munkájának, a párválasztás hangos ceremóniájának, továbbá az állandóan megfigyelő pozícióban lévő madarak égtelen károgásának.

 

A Bartók B. u. köztudottan varjú lakta terület évek óta. Még az semmindegy, h melyik oldalon mész, mert jön az égiáldás!

 

A galambok a béke jelképei, az itt lakók viszont sem őket, sem a varjakat annyira nem kedvelik. Az interneten azt is írják, járványügyi szempontból a madárürülék veszélyes anyagnak tekintendő, emellett a savas ürülék roncsoló hatása a fém- és kőburkolatok idő előtti rongálódásához vezet.

 

Vajon az autómosókon kívül hányan örülnek ennek?

 

A belváros felé vezető szakaszon, a platánfákon él jó pár madárcsalád, akik „gondoskodnak” arról, hogy heti rendszerességgel vigyék a tulajdonosok autóikat a mosóba. De akad ürülék bőven a tömbház falán is, valamint „szépen” felhalmozódott a járdán, és „ olykor a járókelők nyakába is potyog a lilás-szürkés anyag, volt már hogy kaptam belőle ” – ezt egy környékbéli hölgy válaszolta kérdésünkre.