Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ha egészséges nasira vágysz, a legjobb, ha kipróbálod ezt a remek gumicukor receptet, amihez csak négy hozzávaló kell és otthon is simán elkészítheted!

A most következő gumicukor recept ugyanis csupa egészséges hozzávalóból áll és semmi köze a boltban is kapható, tartósítószerekkel és színezékekkel teli agyoncukrozott változatokhoz. Mutatjuk is, hogyan lehet egyszerűen, pár hozzávalóból elkészíteni ezt a mennyei finomságot.

Csak négy hozzávaló szükséges

  • 100 gramm gyümölcspüré (Az eper, a banán és a barackpüré a legjobb, de bármilyen más gyümölcs is megteszi, ha ezeket nem szereted. Hámozd és mosd meg őket, turmixgéppel pedig alaposan pépesítsd meg őket a boltban kapható változatok megvásárlásra helyett!)
  • Fél csészényi citromlé
  • 2 db semleges ízű zselatinpor
  • Édesítőszer (Lehet cukor, méz, barna cukor, sztívia vagy bármi más, amit szívesen használsz! Édesítsd ízlésed szerint, de arra figyelj, hogy a gyümölcsöknek már alapból édes az ízük, tehát nem kell sok belőlük.)

Elkészítés

  • Miután a 100 grammnyi gyümölcsöt meghámoztad és turmixgéppel pépesítetted, öntsd bele egy serpenyőbe és az ízlés szerinti édesítőszerrel együtt alacsony hőfokon keverd össze. A kevergetést egy pillanatra se hagyd abba, mert különben le fog ragadni a massza!
    • Miután jól összekeverted őket, öntsd hozzá a zselatint, ami még jobban masszásítja a keveréket.
    • Ha idáig megvagy, akkor vedd le a gyümölcsmasszát a melegről és hűtsd egy kicsit ki!
    • Ezek után add hozzá a fél csészényi citromlevet, jól keverd meg, majd öntsd bele a kapott masszát szilikonos jégkocka vagy bonbonos csokikészítő formákba!

    Mehet be a hűtőbe, legalább 8 órán át, de még jobb, ha csak másnap veszed ki.