Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ha van kutyád, akkor veled is biztosan számtalanszor előfordult már, hogy szeretett négylábúd vágyakozó pillantásokat vetett rád amikor majszoltad a sütidet vagy a fagyidat. Az ínycsiklandozó finomságokból az összetevőik miatt azonban ők nem kaphatnak. Szerencsére a megoldás egyre népszerűbb.

Hűséges kis kedvenceink az olyan összetevők miatt, mint a tej, cukor és kakaó, ritkán vagy egyáltalán nem ehetnek az általunk fogyasztott édességekből. Megoszlanak a vélemények arról, mik a számukra veszélyes élelmiszerek, minden kutyus más, de azért nem árt elővigyázatosnak lenni.

Sok kutya szenved laktózérzékenységtől, aminek a tünetei hányás és hasmenés, ezért javasolt a tejtermékek elhagyása, különösen kölyökkor után. A desszertek másik veszélyes összetevője számukra a cukor, mérgező is lehet. Amire még oda kell figyelni, az a csokoládé, hisz nem tudják megemészteni. Ezeket az alapanyagokat kell elhagyni vagy lecserélni mentes verzióra, és készülhetnek a kutya édességek, amiket csak mértékkel ajánlott fogyasztani.

Évről évre egyre több a kutyabarát hely: bevásárlóközpontokba, hotelekbe és éttermekbe is elkísérhetik gazdijukat a hűséges kis kedvencek. Így nem véletlen, hogy felmerült az igény a kutyacukrászdák iránt, hogy együtt élvezhessék a desszerteket. A világban már több helyen találkozhatunk velük. Győrben még nem találtunk ilyet, bár szerintem lenne rá igény, hiszen nálunk is sok kutyás van, de Magyarországon csak Budapesten van Kutyapékség, ahol torták és sütik is kaphatók. Facebook oldalukat elnézve pedig igenis sok kutyatulajdonos lepi meg kedvencét szülinapi tortával, akik boldogan falják be az ínyencséget.

Az egyik legismertebb kutyacukrászda, a Hugo&Celine Stockholmban, Svédországban található. A világon elsőként ők kezdtek el fagylaltot, édességeket és egyéb ételeket készíteni a kutyák számára 2015-ben. Több mint 40 ezer négylábúnak szereztek örömet azóta.