Bár a megfelelő bőrápolás kortól függetlenül egész évben kihívás, a fogyasztói trendek szerint már nemcsak a fiatalok, hanem a 35-50 éves korosztály is egyre céltudatosabb, ha szépségápolásról van szó. Amíg a téli időszakban a tápláláson és hidratáláson van a fókusz, nyáron szinte kizárólag a fényvédelemre koncentrálunk, pedig ezek együttes használata évszaktól függetlenül fontos a szép és egészséges bőrhöz.

Fényvédő nélkül sehova

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a fényvédelem nemcsak nyáron, hanem az év többi részében is kiemelten fontos, hiszen nagy szerepet játszik a bőr egészségének megőrzésében. Bár meghatározóan az UVB sugárzás valóban nyáron van jelen, az UVA sugárzással télen-nyáron egyaránt számolnunk kell, és érinti a bőrünket akkor is, ha csupán az ablakon átszűrődő sugárzásról beszélünk. Egy jó fényvédővel csökkenthetjük a napfény és UV-sugárzás okozta bőrproblémák kialakulásának kockázatát, illetve tovább megőrizhetjük a bőrfeszességet.

Alapos tisztítás, megfelelő hatóanyagok

A tisztítás az egyik legfontosabb alapköve a jó bőrápolási rutinnak, nyáron pedig még fontosabbá válik, hiszen többek között a megnövekedett izzadtság és UV sugárzás miatt egyébként is hajlamosabbak vagyunk a pattanásokra. Érdemes egy faggyúműködést szabályozó kúrát végeznünk ebben az időszakban, melyet a reggeli vagy esti arcápolási rutinba is építhetünk. 

Gyors csodaszer a ragyogó bőrért

Ha tartós eredményt szeretnénk elérni, be kell építenünk a számunkra megfelelő hatóanyagokat a rutinunkba. Intenzív ápolást nyújthatnak a magas hatóanyagtartalmú szérumok az arcápolási rutin részeként, akár az antiaging-en, akár a hidratáláson, vagy épp a gyulladáscsökkentésen van a hangsúly. Emellett minden esetben egy bőrünknek megfelelő hámlasztást is szükséges beépítenünk heti pár alkalommal a bőrápolásunkba. A szérumok mindennapi, a célzott bőrállapot optimalizáló segítőink lesznek, mellette azonban kipróbálhatunk ampullakúrákat is, melyek még koncentráltabb hatóanyaggal veszik fel a versenyt a durvább vagy összetettebb bőrproblémákkal. A hétnapos kúrákat 4-6 alkalommal is végezhetjük egymás után, különböző hatóanyagokkal és fókusszal a megfelelő eredményért. Az ampullákat a szérumokhoz hasonlóan tisztítás után, krém előtt kell alkalmazni.

 

Forrás: Babor Magyarország