Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Februárban jön a 13. havi nyugdíj

Budapest, 2021. december 7. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfõ aláírja a 13. havi nyugdíj kifizetésérõl szóló rendeletet, mellette Novák Katalin családokért felelõs tárca nélküli miniszter, az Idõsek Tanácsa alelnöke (j2) és az Idõsek Tanácsának tagjai a Karmelita kolostorban 2021. december 7-én. A juttatás februárban érkezik a nyugdíjasokhoz. A tanács tagkai: Bene Ildikó, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház és Rendelõintézet, Országos Kórházi Fõigazgatóság fõigazgatója (b), Sessler György, a Munkaszolgálatosok Országos Egyesülete elnöke (b2), Hulák Zsuzsanna szakmai tanácsadó (takarásban), Gyügyei Attila, a Magyar Református Egyház Zsinati Tanácsának tagja (b4) Mészáros József, a Barankovics István Alapítvány elnöke (j4), Kusovszky Imréné, az EMMI Nyugdíjas Bizottság elnöke (j3) és Ábrahám Katalin, az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület XI. kerületi szervezetének elnöke (j). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Februárban érkezik a 13. havi nyugdíj, az erről szóló rendeletet ma írták alá – közölte Orbán Viktor miniszterelnök.

A kormányfő az Idősügyi Tanács tagjaival folytatott megbeszélés után úgy fogalmazott: "Idős honfitársainkat különösen megviselte az elmúlt másfél év, áttekintettük, mit tehetünk értük. Idén novemberben már minden nyugdíjas megkapta a 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot, de itt nem szeretnénk megállni" – tette hozzá.

A miniszterelnök azt már tegnap a Parlamentben bejelentette, hogy az infláció miatt nem 3, hanem 5 százalékkal emelik a nyugdíjakat jövőre.