Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megújult látványosságok várják a közönséget.

Új arculatot kapott a Magyar Nemzeti Múzeum, amelynek a központi eleme immár a koronázási palást lett. Az intézményben ismét megnyílt a felújított Széchenyi-terem (képünkön), amelyben a Herzog-ezüstöket is megtekinthetik az érdeklődők.
A Széchenyi-terem a Magyar Nemzeti Múzeum egyik legszebb helyisége, amelyet a múzeumalapító gróf Széchényi Ferencről neveztek el. A terem különlegessége, hogy közadakozásból, Ybl Miklós tervei alapján készült. A most befejeződött felújítás révén a falakat gyönyörű faburkolat borítja, egymás mellé helyezték el a vármegyék címereit, a terem központi dísze pedig Széchényi Ferenc portréja.
Az új arculatban lógóként megjelenő koronázási palást a múzeum vezetése szerint a magyar történelmet testesíti meg, és összeköti a nemzetet. Az új arculatra korábban nyilvános tervpályázatot írtak ki, ám később úgy döntöttek, hogy a koronázási palástot választják központi elemnek.
A közönség ezentúl megtekintheti a Magyar Nemzeti Múzeum látványtárát is, amelyben közel 4500 darab üveg, kerámia és patikaedény látható, köztük Batthyány Lajos kerámia íróasztalkészlete és József nádor bécsi porcelán büsztje.

(Fotó: MTI/Illyés Tibor)