Mutatjuk a Neked való pályázatot! Várhatóan 800 elektromos rásegítésű teherszállító kerékpár, e-cargo bicikli szerezhető be abból a 400 millió forintos támogatási keretből, amelyre február 7-től pályázhatnak egyéni vállalkozók, gazdasági társaságok, civil szervezetek, egyesületek, egyházi szervezetek és önkormányzatok.

Legfeljebb 500 ezer nyerhető

A pályázat kiírója a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt.. Sikeres pályázat esetén a nettó vételár fele, de legfeljebb 500 ezer forint támogatás nyerhető el.

A Klíma- és természetvédelmi akciótervhez kapcsolódó pályázat vissza nem térítendő. Azoknak lehet segítség, akik a belvárosi térségekben szállítási tevékenységet, vagy gyakori utazásokat igénylő szolgáltatást végeznek.

Sok az előnye

Az elektromos rásegítésű teherszállító kerékpárok a kisteherautóknál jóval olcsóbbak és kedvezőbbek a fenntartási költségeik. Mellettük szól a kisebb helyigény, emellett hozzájárulnak a levegőszennyezettség és a zaj csökkentéséhez.

Pályázni szakaszosan, a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig lehet majd.

A magyarországi egyéni vállalkozók egy, a gazdasági társaságok, civil szervezetek, egyesületek, egyházi szervezetek és önkormányzatok maximum öt e-cargot szerezhetnek be utófinanszírozott támogatással. 

Olyan új biciklikre kapható támogatás, amelyeknél a motor kikapcsol, ha a kerékpáros nem folytatja tovább a pedálok hajtását, vagy ha elérné a 25 km/h sebességet.

A hasznos teherbírásnak el kell érnie az 50 kilogrammot, valamint feltétel a nyomatékszenzoros vezérlés is. Kerékpáronként 1 pót akkumulátor beszerzése is támogatott. A kereskedők január 24-től tudnak regisztrálni a pályázatra.  

fotó: illusztráció