Nem mindennapi történetről számolt be a rendőrség: az éjszaka folyamán ugyanis egy szökött kenguru után ment a hajsza.

A BRFK l Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalos Facebook-oldalán számolt be a nem mindennapi történetről: a csepeli járőrök könnyedén azt hihették elsőre, hogy éjjel 2 órakor a Tevékenység-irányítási Központ ügyeletese tréfát űz velük, amikor egy kóborló kenguruhoz küldte őket a XXI. kerületi Szilvafa utcába.
Hogy honnan lépett meg az éjszakai történet főhőse, azt azóta sem tudta meg a rendőrség, mindenesetre a rendőröknek nem sokat kellett keresniük az erszényest, ám befogni már nem volt sétagalopp.


Azt írják, a rugóslábú ugyanis nem kínálta tálcán a hirtelen jött szabadságát, és hajmeresztő bátorsággal szökellt tova a forgalmasabb utcák, majd a II. Rákóczi Ferenc út irányába.
A rendőrök 5-6 kilométeren keresztül voltak a nyomában, mire be tudták terelni az állatot egy olyan helyre, ahonnan már nem volt menekvés, és sérülés nélkül tudták intézkedés alá vonni. Végül biztonsági intézkedés keretében egy pokrócba csavarták a rúgkapáló erszényest, aki nem fogadta kitörő örömmel, hogy véget ért az éjszakai kiruccanás.


Ezt követően a takaróba csavart lábak is együttműködést tanúsítottak, és a rendőrautóban már nyugodtan utazott a hatósági kíséretet kapó kenguru a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. A rendőrök megpróbálták kideríteni, hogy honnan szökhetett el, de gazdájára eddig még nem találtak rá.