Már csak néhány nap és ismét találkozhatunk a szívünkhöz oly’ közel álló sokorói dombokon, hegyeken. Június 5-én, pünkösdvasárnap mindenkit várnak a Sokorói Kalandok 15, 35 vagy akár az 50 kilométeres távján!
Rajt és cél: Nyúl, Polgármesteri Hivatal, Étterem, Szent István tér

Hogy mi vár rátok? Választhattok az alábbi útvonalak közül: 

50-es kaland: Nyúl – Szurdik – Bedők Pincészet – Rábaring – Jánosháza – Ravazd, Béla-kút – Rekettyés-tető – Sokorópátka – Hatos-tölgy – Tényő – Tényőhegy – Győrújbarát, Gyermektábor – Hegyes-magas – Lila-hegy – Szurdik – Nyúl
Rajtidő: 06:30 – 08:00
Úthossz: 51,7 km
Szintemelkedés: 1132 m
Szintidő: 12 óra

35-ös kaland: Nyúl – Szurdik – Bedők Pincészet – Rábaring – Pátkapuszta – Hatos-tölgy – Tényő – Tényőhegy – Győrújbarát, Gyermektábor – Hegyes-magas – Lila-hegy – Szurdik – Nyúl
Rajtidő: 06:30 – 11:00
Úthossz: 34,8 km
Szintemelkedés: 809 m
Szintidő: 9 óra

15-ös kaland: Nyúl – Szurdik – Bedők Pincészet – Nyúli-hegy – Győrújbarát, Gyermektábor – Hegyes-magas- Vaskapu – Szurdik – Nyúl
Rajtidő: 07:00 – 11:00
Úthossz: 16,4
Szintemelkedés: 399 m
Szintidő: 5 óra


Az egyesületnek nem titkolt célja, hogy bemutassa Nyúl és a Sokorói táj látnivalóit, nevezetességeit, tájképi szépségeit, megismertesse ezt a különleges hangulatú vidéket minden természetbaráttal akár országhatáron belülről, vagy országhatáron kívülről érkezett. A domborzat változatossága mellett olyan csodálatos dolgokkal találkozhatnak a túrázók, mint a késői barokk stílusú, Mária Terézia magánpénztárából épített római katolikus templom, a település hősi halottainak tisztelgő első és második világháborús emlékhely, Szent István fejszobra, a millenniumi kettőskereszt és a fájdalmas veszteségeinket ábrázoló trianoni emlékmű. A vállalkozó szellemű kalandorok végigjárhatják a mély, vízmosta szurdikot, amely Nyúl leghíresebb látnivalója, megcsodálhatják a hatalmas, védett, öreg hársfák között megbúvó Szent Donát Kápolnát, majd távválasztástól függően kortyolhatnak a finom, friss vizet kínáló Béla-kút forrásából, megpróbálhatják körbeölelni a több mint 300 éves, gigantikus famatuzsálemet, a Hatos-tölgyet, felfrissíthetik magukat az Árpád-kút forrásánál és Nyúl legjellegzetesebb pinceutcáján, a Vaskapun is koptathatják bakancsukat. Mindezen látnivalók közt a változatos Sokorói dombvidék emelkedőivel is meg kell küzdeni a teljesítménytúrára vállalkozóknak.


Egyszóval nem lesz könnyű, de a látnivalók, és a csodálatos természeti kincsek mindenért kárpótolják a vállalkozó kedvű kalandorokat!
Aki szeretne, május 31-én éjfélig tud előnevezni itt, így igénybe veheti a kedvezményes előnevezési lehetőséget (-1000 Ft) és egyúttal gyorsabb lesz a rajtolás is.
Aki lemaradna az előnevezésről, ne búslakodjon, a helyszínen is nevezhet!
Az idei túra az Észak-Dunántúli Kupa fordulója is egyben.
 
Részletes információk:
SOKORÓI KALANDOK TT – INFÓK
SOKORÓI KALANDOK TT – FB esemény
SOKORÓI KALANDOK TT – FB kiírás
 
A szervezők várnak mindenkit egy vidám és kalandos tájakon vezető túrán! Kalandozz a Bakonyi Kalandorokkal, keresd a mosolygós gombát!
 

Túraszervező: Bakonyi Kalandorok Turista Egyesület
(x)