Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Hétfőn kezdődik mindenkinek a suli – jönnek vissza a megszokott reggeli dugók is

Azok, akik busszal járnak minden nap, ők jó ha tudják minden úgy történik majd, mint egy normál hétköznap, amikor a középiskolások amúgy is elindultak reggel otthonról.

 

Tehát biztos, hogy többen buszoznak majd hétfőn, mint egy hete.

 

A középiskolások persze ebből semmit nem vesznek majd észre, hiszen ők amikor utoljára buszra ültek, akkor is nagy volt a forgalom reggel illetve délután hazafelé.

Nekik az sem lesz újdonság, hogy egy ideje már újra fel lehet szállni az első ajtón, mert addig otthon voltak, amíg ez tiltva volt, május 1-től viszont újra fel lehet szállni, sőt akár jegyet is lehet így venni.

 

A nyugdíjasok viszont, akik ingyen utaznak és ráérnek, ha tehetik jobban járnak ha csak 8 után ballagnak ki a megállóba, addigra ugyanis már lemegy a tömeg.

 

Fontos információ mindazoknak, akik dolgozói bérletet szeretnének, hogy ezt ugyan a buszon is meg lehet venni, de előtte a vidéki pályaudvaron regisztráltatni kell az igazolványt. Ha ez megtörtént, akkor a sorszámunk plusz 3 számmal bővül. Ezután tudjuk a bérletvásárláskor akár az autóbuszvezetőnek a bővített igazolványszámot bediktàlni, a gépük pedig automatikusan jelezni fogja számukra, hogy hány kilométeres bérletre van szükségünk.