Kezdőlap NYUGAT Nyugat - Közélet

Holnap startol a Tour de Hongrie – Megyénkben is lesznek útlezárások

Szerdán Siófokról indul az ország legnagyobb kerékpáros versenye, a Tour de Hongrie. A verseny összesen 792 kilométernyi, zömében országos közúton zajlik majd és a tavalyi végcélt, Kékestetőt érintve, idén egészen a budapesti Hősök teréig tart majd. A verseny útvonalán a közlekedők több helyszínen is ideiglenes, teljes pályás mozgó forgalomkorlátozással találkozhatnak, ezért az érintett szakaszok forgalmi helyzetéről érdemes lesz még utazás előtt tájékozódni – hívj fel a figyelmet a Magyar Közút. 

Pénteken térségünkbe ér a verseny

Május 14-én Veszprém és Tata közt zajlik a verseny, így a bringások megyénket is érintik. A kerékpárosok Veszprémvarsány felől áthaladva Pannonhalmán Kisbér felé veszik majd az irányt. Ezen a szakaszon az autósoknak pénteken korlátozásokkal kell számolni.

Rendőrségi irányítás mellett haladhat majd a forgalom 

A verseny ideje alatt rendőrségi forgalomirányítás mellett, dinamikus, ideiglenes, teljes pályazárral járó mozgó forgalomkorlátozással számolhatnak az érintett szakaszokon a közlekedők. A kiemelt helyszíneken a Magyar Közút Nonprofit Zrt. útellenőrei is segítik majd a terelések kiépítését és a verseny biztonságos lebonyolítását. A társaság szakemberei a szervezőkkel közösen a tervezett útvonalakat többször is bejárták, a szükséges javítási, üzemeltetési és karbantartási munkákat a versenyhez igazítva, ahhoz ütemezve végezték el.