Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Idén 42-szer kérték a Mentőkutyás Szolgálat segítségét

0:00
/
Idén 42-szer kérték a Mentőkutyás Szolgálat segítségét

A Kulcsár Kutató-Mentőkutyás Szolgálat Alapítványt 2016-ban azzal a szándékkal hozták létre, hogy olyan karitatív tevékenységet folytassanak, amely kutyák és emberek közös munkáján alapul és mindkét fél előnyére válik. Az Alapítvány a rendőrséggel és a katasztrófavédelemmel is kapcsolatban áll, így amennyiben a kutyával történő kutatás vagy mentés kerül szóba, azonnal kérik a Mentőkutyás Szolgálat segítségét.

Az Alapítvány elnökével, Kulcsár Józseffel értékeltük az idei évet, mint mondta 2021-ben negyvenkét alkalommal volt szükség a munkájukra. A riasztások során harmincöt esetben megtalálták az élő személyt, három esetben sajnos már nem élve találtak rá az eltűntre, a többi esetben pedig az eltűnt személyt még eddig nem találták meg. 

Jótékonyságból is jeles 

Kulcsár József azt mondja az Alapítvánnyal szociálisan is szeretnének segíteni, így például már nem először visznek ajándékot és jó hangulatot a Győri Anya- Csecsemő – és Gyerekotthonban. Az Alapítvány legutóbb december 15-én készült egy Karácsonyi Adománnyal a gyermekeknek. Az édességek és felajánlott fennyőfa mellett sztárvendégekkel csináltak hangulatos műsort.