Helyben szüretelt szőlőkből készültek a borok.
A Bágyogszovátért Egyesület a tavalyi évhez hasonlóan az idei esztendőben is elkészítette Bágyogszovát borát.
A helyi termelők által ajándékozott borok több hónapos érlelés után kerültek az üvegekbe. A különböző fajtájú fehér ill. vörösborokat Horváth Miklós és Karmazsin József házasította saját pincéjében, érlelte kórtartályokban. A folyamat végén került sor a palackozásra. Valamennyi bor 2020-ban Bágyogszováton szüretelt szőlőből készült.
A borokat Gombás Gyula, Horváth Attila, Horváth Gábor, Horváth Miklós, Karmazsin József, Kausits Béla, Kiss László, Kovács László, Őri Róbert és Takács Zsolt adományozta közösségi célokra.
A palackokat és a záródugókat Takács Zsolt adományozta.
A vörös illetve fehérborok ajándékozási céllal készültek.
Forrás: inforabakoz.hu