Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Helyben szüretelt szőlőkből készültek a borok.

A Bágyogszovátért Egyesület a tavalyi évhez hasonlóan az idei esztendőben is elkészítette Bágyogszovát borát.

A helyi termelők által ajándékozott borok több hónapos érlelés után kerültek az üvegekbe. A különböző fajtájú fehér ill. vörösborokat Horváth Miklós és Karmazsin József házasította saját pincéjében, érlelte kórtartályokban. A folyamat végén került sor a palackozásra. Valamennyi bor 2020-ban Bágyogszováton szüretelt szőlőből készült.

A borokat Gombás Gyula, Horváth Attila, Horváth Gábor, Horváth Miklós, Karmazsin József, Kausits Béla, Kiss László, Kovács László, Őri Róbert és Takács Zsolt adományozta közösségi célokra.

A palackokat és a záródugókat Takács Zsolt adományozta.

A vörös illetve fehérborok ajándékozási céllal készültek.

Forrás: inforabakoz.hu