Kezdőlap GYŐR Győr - Sport

Ismét a dobogó legfelső fokán Sipőcz Richárd

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A lengyelországi Lódzban zajló Európai Egyetemi Játékok tizedik versenynapján, július 25-én Sipőcz Richárd, a Széchenyi István Egyetem rekreáció és életmód szakos hallgatója, a Széchenyi Egyetem SE cselgáncsozója révén megszületett a magyar küldöttség újabb aranyérme.

A fiatal sportoló a +100 kilogrammos súlycsoportban indult, és az első fordulóban a német Fabian Meyer (Karlsruhei Műszaki Egyetem) felett diadalmaskodott. A negyeddöntőben a francia Mohamed Montassar Rouahi (Grenoble-Alpes Egyetem), az elődöntőben pedig az ukrán Olekszij Halaka (Szumi Állami Egyetem) sem tudta megállítani a győri tehetséget, aki a fináléban a hazaiak dzsúdósát, Mariusz Kruegert (Varsói Jozef Pilsudski Testnevelési Akadémia) is magabiztosan győzte le.

Sipőcz Richárd az elmúlt években jelentős sikereket ért el az utánpótlásversenyeken, és egyaránt kétszeres kadét, U23-as és junior Európa bajnoknak mondhatja magát. Mára a felnőttek között is többször bizonyított, fő célja pedig az, hogy kijusson a 2024-es párizsi nyári olimpiai játékokra.