Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Itt a motoros szezon! Kétkerekűvel nagyobb a baleseti kockázat

Beköszöntött a jó idő, sokan közlekednek motorokkal az utakon. A kétkerekűvel közlekedők baleseti kockázata átlag feletti, mivel őket nem védik olyan biztonsági megoldások, mint a gépjárművezetőket, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve.

Vezetéstechnikai szempontból nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy tavasszal, nyár elején több hónapos kihagyás állhat egy motoros mögött, ezért a szokásosnál körültekintőbben kell megtenni az első utakat. A motorkerékpárosok – a téli pihenőidő után – ne csak magukat, hanem járműveiket is készítsék fel a közlekedésre és ellenőrizzék azok műszaki állapotát!

Az elmúlt hetekben megyénk útjain nagy számban voltak érintettek motorral közlekedő járművezetők a közúti közlekedési balesetekben. Több esetben a sérülések kimenetele súlyos volt. – közölte a rendőrség. 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a motorosok figyelmét arra, hogy számítsanak fokozott ellenőrzésekre a gyorshajtók kiszűrése érdekében, mert sajnos az elmúlt hetek tapasztalatai is igazolják, hogy továbbra is vezető baleseti ok a gyorshajtás.

A rendőrség a közlekedési balesetek elkerülése érdekében az alábbiakat tanácsolja:

  • Motorozzon megfontoltan, körültekintően, a közúti közlekedési szabályok betartásával;
  • Kizárólag műszakilag kifogástalan állapotú motorkerékpárral közlekedjen;
  • Motorozás közben mindig viseljen megfelelő védőfelszerelést;
  • Közlekedjen az út- és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel, figyeljen a helyes követési távolság megválasztására!