Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Magányosak a kismamák? Egy kutatás rávilágított arra, hogy a babás anyukák mintegy 90 százaléka érzi magányosnak magát otthon.

Tovább ront a helyzeten, hogy napjainkban a közösségi felületek korát éljük, folyamatosan épülnek le a személyes kapcsolatok, ami az édesanyákat még súlyosabban érintheti.

Hazai kezdeményezés hozhat boldogabb időt – Momz App

Egy új hazai kezdeményezésre hívták fel  figyelmet, mely egy okostelefonos applikációval segít az anyukáknak megtalálni a közelben élő, hasonló helyzetben lévő nőket. Az alkalmazás azonban nem a netes csevegést, hanem a személyes kapcsolatok kiépítését motiválja.

Elindult az első magyar anyatárskereső applikáció, a Momz App, amely az édesanyákat segíti, hogy könnyebben ismerkedhessenek a közelükben élőkkel.

A célja, hogy senki se érezze magát magányosnak a babázós, kisgyermekes évek alatt, mindenki találhasson a környékén olyan anyabarátokat, akikkel kölcsönösen támogathatják egymást, szervezhetnek közös programot.

 

Ingyenes és rendkívül hasznos

Az applikációt Bólyai Eszter álmodta meg. Lelkes édesanyák munkájának köszönhetően jött létre. Ha te is ebben a cipőben jársz és úgy érzed a férjed távol, a nagyik messze, Te pedig itthon és magányosan, akkor ne habozz.

A Momz Appot bárki letöltheti és használhatja, a kismamának, édesanyának a regisztráció során a címét és a gyermeke/gyermekei életkorát kell megadnia, és egyből láthatja, hogy 15 kilométeres sugarú körben kik regisztráltak a környékén hasonló korú gyermekkel. Az applikáció címet természetesen nem mutat.

(fotó: pixabay)