Idén is győztest hirdettek a közelmúltban a Quintessence – XII. Pálinka és Párlatversenyen, Debrecenben.
Magas volt a színvonal a versenyen
A versenyre nevező vállalkozók és főzőmestereik ismét magasra tették a lécet, és a folyamatos kísérletezéseiknek köszönhetően idén is kiváló minőségű pálinkákkal neveztek. A szervezők szakemberek a világjárvány miatti kényszerű szünetben sem tétlenkedtek és a verseny értékelési rendszerét tovább fejlesztették.
"Az így megalkotott új, 100 pontos bírálati rendszer egyrészt komoly iránymutatással szolgál a készítőknek párlataik további tökéletesítéséhez, másrészt ösztönzést és segítséget nyújt a fejlődéshez, az érvényesüléshez" – fogalmazott egy szakember az MTI közleménye szerint.
Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett Quintessence (XII.) Pálinka- és Párlatversenyre rekordszámú nevezés érkezett: a tavalyi 1700 mintaszám után az idén több mint 2177 pálinkát neveztek, ebből 2169 tétel került a bírák elé. Magyarországon kívül Szlovákiából, Romániából és Szerbiából is sok pálinkafőző nevezett. A verseny idei győztese az Árpád és Vadász Pálinka lett.
Kép: kolbaszaruhaz.hu