Hazánkban 1991-ben a Polcz Alaine által vezetett Magyar Hospice Alapítvány megalakulásával jelent meg a hospice szemléletű ellátás, amely a daganatos betegek egyénre szabott térítésmentes, humánus ápolásához, fájdalomcsillapításához, a méltóságuk utolsó pillanatig való megőrzéséhez és családjuk lelki támogatásához.

Most ezt az ügyet szeretné támogatni pár neves zenés

Klukon Edit, Ránki Dezső, Presser Gábor, Szakcsi Lakatos Béla és az Amadinda Ütőegyüttes lép fel azon a jótékonysági koncerten, amelyet február 16-án rendeznek a Zeneakadémia nagytermében. A méltóság hangja című est bevételét az idén 30 éves Magyar Hospice Alapítvány javára fordítják.

Zongoraművész-házaspárt hallhat a közönség

A koncert első felében a zongoraművész-házaspár, Ránki Dezső és Klukon Edit előadásában a klasszikus kétzongorás és négykezes zeneirodalom gyöngyszemei hangzanak el. Műsorra tűzik Dukay Barnabásnak az alapítvány felkérésére írt ünnepi kompozícióját is.

A hallgatóságot is bevonják

A második részben Presser Gábor, Szakcsi Lakatos Béla és az Amadinda Ütőegyüttes játszik. Az est kiemelt része az úgynevezett hangárverés, a közönség bevonásával születő improvizáció a zongoraművészek előadásában.

A művészek fellépésükkel, a közönség pedig a jegyek megvásárlásával támogatja a Magyar Hospice Alapítványt.

 

 

Kép: obuda.hu