A megfelelő élelmiszerek beszerzése és az ételkészítés felelősségteljes feladat, akár magunknak főzünk, akár a családnak vagy a barátoknak. Az ízletesség mellett az is fontos, hogy mindig friss legyen, ne tartalmazzon nem kívánatos allergéneket. Szükségszerű mind a tárolás, mind a főzés során betartani az élelmiszerbiztonsági szabályokat.
Cél a biztonság
Az EU szakemberei azon fáradoznak, hogy a polcokon elérhető élelmiszerek biztonságosak legyenek. Az ő tudományos munkájukra hívja fel a figyelmet az EFSA új #EUChooseSafeFood kampány.
A kampány célja, hogy segítse a vásárlókat a megalapozott döntéshozatalban.
Az akciót a Nébih is aktívan támogatja.
A kampány elindult
A kampány július 30-án elindult. Az EFSA kampány megérteti velünk, hogy mennyire fontos az élelmiszerbiztonságban a tudomány, a tudományos szakemberek munkája és hogy ez a munka hogyan segít nekünk, hogy magabiztosan vásároljunk. A kampány számos gyakorlati tanácsot is ad a fogyasztók számára.
Olyan, háziasszonyoknak hasznos információkat kaphatunk, mint, hogy miért nem szabad a nyers burgonyát a hűtőben tárolni, milyen információkat találunk az élelmiszerek címkéjén, mik azok az adalékanyagok.
A kampány weboldalán elérhető a #EUChooseSafeFood teljes eszköztára, amely vizuális anyagokat, rövid filmeket és közösségimédia-bejegyzéseket tartalmaz, mindenkinek megkönnyítve ezzel a kampányhoz való csatlakozást.
fotó: pexels