Nagyon sokan vannak Magyarországon, akik a lehetséges egészségügyi veszélyek ellenére továbbra is élvezetüket lelik a dohányzásban. Jelenleg is hatalmas a választék a dohányboltokban, így mindenki megtalálja azt a cigarettát, ami a kedvére való – de most van egy rossz hírünk azoknak, akiknek egészen specifikus az ízlésük.

A Magyar Közlönyből kiderült, hogy módosult a dohánytermékek előállításáról, forgalomba hozataláról és ellenőrzéséről, a kombinált figyelmeztetésekről, valamint az egészségvédelmi bírság alkalmazásának részletes szabályairól szóló 39/2013. (II. 14.) kormányrendelet, ugyanis

egy új kiegészítés alapján tilos lesz a mentol, illetve mentolszármazék adalékanyagokat tartalmazó cigaretta és cigarettadohány forgalomba hozatala.

A rendelet a december 27-i bejelentés utáni 30. napon lép érvénybe, így aki a mentolos dohánykészítményeket preferálta, az jobb, ha felkészül erre a fontos változásra – szóval úgy néz ki, hogy január végétől egy kicsit szűkülni fog az országban a dohánykínálat.