Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Két hét alatt borul virágba Győr

Megkezdődött az egynyári virágok kiültetése Győrben: idén is két hét alatt mintegy 100 ezer palánta kerül az ágyásokba.

Az előkészítő munkák részeként a Győr-Szol dolgozói a tavaly ősszel elültetett, mostanra a díszítőértékét veszített kétnyári növények, illetve tulipán, jácint és nárcisz növények hagymáit április végén-május elején kiszedték a földből, majd megtörtént a virágágyak tápanyag-utánpótlása és a gépi talajmegmunkálás, rotálás, közölte az önkormányzat.

A Mártírok út melletti virágágyás azért is különleges, mert a mögötte lévő molinón a város logója látható, ezt egészíti az ágyásban kialakított szívforma, benne a Győr felirattal.  

Két hét alatt összesen több mint 100 ezer egynyári palántát ültet el a Győr-Szol Zrt. a város közterületein. A munkában résztvevő mintegy húsz dolgozó egy nap alatt átlagosan 14 ezer tő növényt helyez ki előre meghatározott terv és rajzok szerint az ágyásokba. Virágba borul a többi közt a Honvéd liget, az Eötvös és a Bisinger park, a Batthyány tér, a Kálóczy tér, a Radó sziget és a Káptalandomb. 

A városi élet viszontagságait jól tűrő papagájfüvet, begóniát, kakastaréjt, díszcsalánt, kúpvirágot, hamvaskát, illetve bársonyvirágot is ültetnek majd a szakemberek, akik a növények rendszeres gondozásáról és öntözéséről is gondoskodnak majd. 

A közlemény szerint rövidesen a belvárosi utcákat és tereket szintén feldíszítik virágoszlopokkal, virágládákkal és egyéb dekorációs elemekkel.