Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Letartóztatták Mikó Istvánt, aki benne lehetett a Borkai-ügyben

December 18-án letartóztatták Mikó Istvánt – erről ír a 24.hu. A portál a Központi Nyomozó Főügyészségre hivatkozva azt írja Mikó István vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt zajló nyomozásban gyanúsított, három másik személlyel együtt.

Mikó István neve már többször is felbukkant a közéletben. Először 2016-ban a Városligetben, amikor erőemberek vették át a hatalmat, de a győri polgármester, Borkai Zsolt botrányánál is előkerült a neve. A 444.hu azt írja, Mikó István a megjelent hírek szerint a tavaly letartóztatott Tóth Csaba partnereként elvette a Borkai Zsolték adriai útján készült felvételeket attól az M. Richárdtól, akihez azok elkerültek még jóval azelőtt, hogy 2019-ben a Borkai-botrány kirobbant volna.

Mikó István neve legutóbb 2021 áprilisában került nyilvánosság elé, amikor a Dunaferr-gyár területéhez riasztották a rendőrséget, miután nagyjából ötvenen be akartak jutni a Dunai Vasmű területére.

A 24.hu azt írja, arról nincs információ, hogy Mikót milyen üggyel összefüggésben tartóztatták le, mert az eljárás érdekeire hivatkozva a nyomozóhatóság nem adott tájékoztatást a részletekről