Kezdőlap KIEMELT

Már Kajla mozdonnyal is lehet a Balatonra utazni

Több mint harmincezren utaztak eddig Kajla jeggyel a MÁV-Volán-csoport járatain. 

A társaság közleménye szerint országszerte 500 helyszínen lehet az „útlevélbe” pecsétet gyűjteni vagy arra kedvezményt kapni. Legnépszerűbb úticélok a vasúton a főváros mellett, például Tiszafüred, Békéscsaba, Miskolc, Győr, Pécs, Szombathely és a Balaton voltak. A könnyebb jegyvásárlás érdekében a MÁV-START bevezette a díjmentes KajlaBalaton24 napijegyet is, csak ebből a jegytípusból több mint 4000 darabot váltottak meg eddig. A Volánbusz járatain a Gyöngyös-Mátraháza-Kékestető vonalon utaztak a legtöbben Kajla útlevéllel. 

A Kajla programhoz csatlakozva a MÁV 2019-ben felmatricázott egy nagyteljesítményű TRAXX mozdonyt. A Kajla kutyás festéssel ellátott szerelvény idén nyáron eddig Budapest és a Balaton között közlekedett, és 26 500 kilométert futott.

Még nem késő csatlakozni, hiszen augusztus 31-ig minden gyermek, aki a jegyvásárlás során felmutatja pecsétgyűjtő Kajla-útlevelét és diákigazolványát, korlátlan számban díjmentesen utazhat a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain.

Az idei már a harmadik nyár, hogy útjára indult a „Hol vagy, Kajla?” elnevezésű turisztikai program, amellyel az alsó tagozatos diákok fedezhetik fel az ország természeti és kulturális értékeit.

További információk a programmal, illetve a kedvezményekkel kapcsolatban a ITT olvashatók.