Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Gazdaság

Már a fiatalok is meggondolják, mire költik a pénzüket

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ez derül ki a K&H felméréséből, amely szerint az érintett korosztály 47 százaléka havonta, további 21 százalék pedig ritkábban, de szintén rendszeresen takarékoskodik. 

A kutatás szerint a havonta takarékoskodók 26 százaléka már a hónap elején spórol, míg 21 százalék a hó végén megmaradt összegből tesz félre. Persze vannak, akik egyáltalán nem takarékoskodnak: a 19 és 29 év közötti felnőttek körében 20 százalék az arány, a megkérdezettek csaknem hatoda pedig úgy nyilatkozott, csak akkor tud félretenni, ha nagyobb összeghez jut.

A bank szerint a gyorsuló infláció ma már utolérte a fiatalabb nemzedéket is, részben ezzel magyarázzak, hogy ötödük nem tud félretenni, ráadásul rövid távon valószínűleg csökkenni fog a takarékoskodásra képes fiatalok aránya.

A felmérés 300, városban élő fiatal online megkérdezésével készült, a megkérdezettek a korcsoport reprezentatív mintáját alkotják – áll a közleményben.