Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Gazdaság

Már egy híján száz „meki” van Magyarországon

A 99. hazai éttermét Zalaegerszegen nyitotta meg a McDonald’s, amelynek jelenleg további hat településen épülnek új egységei. 

A zalai megyeszékhelyen ez a második éttermük, amelynek kialakítására több száz millió forintot költöttek el. Hetven új dolgozót foglalkoztatnak, az akadálymentesített vendégtérben kilencvenen, a teraszon harmincegyen tudnak leülni. 

A gyorsétteremlán 2019-ben vágott bele új éttermek nyitásába, valamint a meglévők átalakításába a „Jövő élménye” koncepció jegyében. A most megnyitott zalaegerszegivel együtt már tíz új gyorséttermet adtak át azóta, de jelenleg Pécsett, Velencén, Egerben, Szombathelyen, Baján és Kistarcsán is zajlanak újabb egységek építési munkálatai.

Égi Zsolt a Progress Étteremhálózat Kft. közölte, hogy az autósok kiszolgálását is lehetővé tévő új zalaegerszegi étterem megnyitása alkalmából a vállalat a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány munkáját is támogatja.

A legutolsó nyilvános cégadatok szerint 2019-ben 41,041 milliárd, 2020-ban pedig csaknem 37,408 milliárd forintos éves árbevételt ért el a társaság. Adózott eredménye 2019-ben 5,556 milliárd, 2020-ban pedig 3,669 milliárd forint volt.

Képünk illusztráció! Forrás: pexels.com