Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Megkezdi Egészségtechnológiai Campusa kialakítását a Széchenyi István Egyetem

A beruházás első lépéseként a kétszintes, csaknem 700 négyzetméteres a Q épület rekonstrukciójára kerül sor. Emellett megkezdődik a környezet rendezése is, miközben zajlik a rossz állapotú, esetenként balesetveszélyes épületek felmérése, illetve a tervek elkészítése.

A Zrínyi utcai volt kórház Győr egyik meghatározó létesítményegyüttese. Az ingatlan korábban a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház telephelye volt, majd a vagyonjuttatási törvény értelmében tavaly novemberben a Széchenyi István Egyetem vette birtokba. Az intézmény a 2,7 hektáros, 15 épületből álló ingatlanon Egészségtechnológiai Campust hoz létre, ahol az oktatás, a kutatás-fejlesztés és a szolgáltatások egy helyen lesznek megtalálhatók. Mindebben olyan kiváló partnerekkel működik együtt, mint a Petz-kórház és a Semmelweis Egyetem.

A Széchenyi István Egyetem a Q épület megújítása során a műemléki környezet megóvására, a fogyatékosággal élők számára az akadálymentesítés biztosítására, valamint energiatakarékos műszaki megoldások alkalmazására törekszik. A tervek véglegesítését követően a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás a tervek szerint júniusban indulhat el. A rekonstrukció várhatóan decemberre fejeződik be.

A győri Széchenyi István Egyetem fontosnak tartja, hogy nemzetközi színvonalú oktatási és kutatás-fejlesztési tevékenységgel, valamint minőségi szolgáltatásokkal szolgálja a térség és az ország fejlődését. Az intézmény ennek jegyében kezdi meg Egészségtechnológiai Campusa kialakításának első ütemét nyáron.