Új buszmegállót és parkolókat is kialakítottak.

Hivatalosan is átadták az utasforgalomnak a felújított állomásépületet Kapuváron. Az épület kívül-belül megújult: megtörtént a külső szigetelés és festés, térkövezés, új burkolatot kapott a váróterem, új vizesblokk várja az utasokat. Jelentős változás továbbá, hogy az állomás mellett teljesen új parkoló készült, amely az eddigi 50 helyett 67 gépjármű számára biztosít parkolási lehetőséget. A munkálatok során megoldották a terület vízelvezetését, emellett új buszmegállót is létesítettek.

A GYSEV Zrt. tavaly kezdte el az állmás teljes felújítását. Megújult, intelligens váróterem füstérzékelővel és kamera rendszerrel, új vizesblokk, burkolatok, homlokzati szigetelés és festés várja mostantól a Kapuvárra érkező, vagy innen induló utasokat. Szintén megújult az állomásépület melletti áruraktár homlokzata, az épület előtt található korábbi széntárolót pedig elbontották. Új csatorna és lefolyó rendszert építettek be, valamint a peron felöli előtető is megújult.

A korábbi, mintegy 50 férőhelyes parkoló helyén teljesen új létesítmény készült: az új parkoló aszfaltozott felületen 67 autó számára biztosít parkolási lehetőséget, 2 helyet a mozgáskorlátozottak részére alakítottak ki. A közlekedési utak egyirányúsítása után egyszerűbb és biztonságosabb lett a parkoló használata.

Szintén fontos eleme a fejlesztésnek az új buszmegálló létesítése, amely egyidejűleg 2 busz beállására alkalmas, a gyalogosok pedig térköves járdán közlekedhetnek a kapuvári állomásnál. A burkolt felületek felújításával együtt a terület csapadékvíz-elvezető rendszerét is kiépítették.

Az állomásépület felújítási munkálatainak jelentős részét a GYSEV Zrt. saját munkatársai végezték el, a parkolót külsős vállalkozó készítette.

– Tavaly adhattuk át a közeli Fertőszentmiklós megújult állomásépületét, most pedig Kapuváron készült el az állomás és az azt kiszolgáló létesítmények teljes felújítása, átalakítása. Mostantól ezen az állmásunkon is minőségi szolgáltatást tudunk nyújtani utasainknak, szép váróterem, sok autó befogadására alkalmas parkoló, fedett kerékpártároló várja a Kapuvárról indulókat, illetve ide érkezőket. Bízunk abban, hogy ezek a minőségi szolgáltatások is hozzájárulnak ahhoz, hogy ismét növekedésnek induljanak az utasszámaink ebben a térségben is – mondta Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.